Προαγωγή-Απόλυση

1.Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών απαιτείται Γενικός Μέσος Όρος τουλάχιστον

εννέα και πέντε δέκατα (9,5).

2.Βαθμός απολυτηρίου είναι ο Γ.Μ.Ο των μαθημάτων της τελευταίας τάξης. Στο απολυτήριο αναγράφονται, εκτός από το βαθμό, ο τομέας και η ειδικότητα που παρακολούθησε ο μαθητής και οι βαθμοί ετήσιας επίδοσης των μαθημάτων της τελευταίας τάξης.

3.Για την απόκτηση του πτυχίου απαιτείται Μέσος Όρος των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μαθημάτων ειδικότητας της Γ΄ τάξης που είναι γραπτώς εξεταζόμενα τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5) και σε κανένα από αυτά ο βαθμός ετήσιας επίδοσης να μην είναι μικρότερος του οκτώ (08).

4.Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης που δεν προάγονται παραπέμπονται σε ειδική εξεταστική περίοδο τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και εξετάζονται γραπτά σε όλα τα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής τους είναι μικρότερος του εννέα και πέντε δέκατα (9,5).

α) Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης που δεν προάγονται, με την έκδοση των αποτελεσμάτων της ειδικής εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνουν τη φοίτηση στην ίδια τάξη.

β)Οι μαθητές της Γ΄ τάξης που δεν απολύονται ή δεν λαμβάνουν πτυχίο ή και τα δύο παραπέμπονται σε ειδική εξεταστική περίοδο τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και εξετάζονται ως ακολούθως:

γ) Οι μαθητές που έχουν λάβει απολυτήριο και δεν έχουν λάβει πτυχίο, σε όλα τα μαθήματα της ειδικότητας στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής τους είναι μικρότερος του εννέα και πέντε δέκατα (9,5).

δ) Οι μαθητές που δεν έχουν λάβει απολυτήριο ή δεν έχουν λάβει ούτε απολυτήριο ούτε πτυχίο, σε όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και ειδικότητας στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής τους είναι μικρότερος του εννέα και πέντε δέκατα (9,5).

Πρόσθετες πληροφορίες